Eväitä elämälle - hyvinvointikurssi:
Paluu arkeen - Kuinka säilyttää lomafiilis?

office-1548297_1920.jpg

lauantaina 4.8.2018 klo 10:00-15:00

Miten tasapainottaa työ ja palautuminen, luoda mielekäs arki sekä löytää avaimet merkitykselliseen elämään?

Tervetuloa oppimaan mukavassa seurassa, miten saamme loman hyödyt säilymään pidempään arjessa ja työssä sekä löytämään tasapainon työn ja palautumisen välillä. Kartoitamme myös elämään merkityksellisyyttä tuovia intohimoja Passion testillä ja suunnittelemme omia keinoja lomafiiliksen säilyttämiseen ja mielekkään arjen ylläpitämiseen.

Kurssilla:

  • Kuulet tutkimus- ja kokemustietoa stressin hyödyistä, haitoista, stressin hallinnasta sekä palautumisen merkityksestä
  • Opit, miten aktivoit parasympaattista hermostoa, erityisesti vagus-hermon toimintaa
  • Saat erilaisten harjoitusten avulla vinkkejä stressin hallintaan
  • Opit havainnoimaan ja tunnistamaan kehontuntemuksiasi, tunteitasi ja ajatuksiasi sekä niiden yhteyksiä toisiinsa
  • Opit keinoja kehittää tunteiden säätelyä, itsemyötätuntoa sekä kiitollisuutta
  • Saat välineitä suunnitella itsellesi mielekästä arkea, läsnäolon taitoja työssä, arjen toimissa sekä vuorovaikutuksessa
  • Voit kartoittaa Passion testin avulla itsellesi merkityksellisimmät intohimot, jotka auttavat suuntaamaan huomiotasi arkipäivän valintatilanteissa haluttuun suuntaan

Pysähtyminen tähän hetkeen, hyväksyvä tietoinen läsnäolo (engl. mindfulness) on perusedellytyksenä, että voi nauttia elämästä täydesti, tehdä itselle hyödyllisiä valintoja ja päätöksiä ilman automaattiohjausta tai reaktiivisuutta sekä olemaan arvostavassa, dialogisessa vuorovaikutuksessa. Myös tunteiden tunnistaminen ja niihin suhtautuminen tärkeinä viestintuojina helpottuu, kun pysähtyy läsnäolevasti havainnoimaan niitä. Läsnäolon taidot kehittyvät harjoittelemalla säännöllisesti niin, että harjoitusten hyöty siirtyy lopulta tavallisiin arjen toimiin. Mm. näistä aiheista keskustelemme kurssilla, tervetuloa mukaan!

Ohjaaja:

Kurssin ohjaa Anu Vuopio, LitM, Mindfulness-ohjaaja CFM®, työhyvinvointivalmentaja ja liikunnan ja terveystiedon opettaja, joka parhaillaan opiskelee myös voimavarakeskeiseksi työnohjaajajaksi. Anulla on pitkä työkokemus koulumaailmasta, ja sen lisäksi hänellä on muutaman vuoden ajan ollut myös toiminimi Tuocio, jonka puitteissa hän on ohjannut sekä 8 viikon MBRS (Mindfullness Based Stress Reduction) -kursseja, että lyhyempiä Mindfullness-koulutuksia. Anu on perehtynyt myös systeemiseen konstellaatioon ja suorittanut Skeematerapian koulutusohjelman. Hänen intohimonaan on tukea ja vahvistaa ihmisten hyvinvointia arjessa ja työssä.

Hinta:

75€

Mitä tarvitset mukaan:

Mukaan tarvitset rennot ja sopivan lämpöiset vaatteet, makuualustan ja halutessasi tyynyn sekä peiton, muistiinpanovälineet sekä sellaiset eväät, joilla haluat ravita itseäsi - nautimme lounaan osana tietoisen syömisen harjoitusta. Tilassa on jääkaappi, keittolevy ja mikro, myös joogamattoja on käytettävissä makuualustaksi.

Paikka:

Hyvinvointi ja Kuntoutus Amida,
Sammonkatu 8A >>> Sisäänkäynti Kansakoulukadulta ramppia pitkin.
40100 Jyväskylä

Kurssi toteutetaan 4-14 osallistujalla
- varaa paikkasi täyttämällä alla oleva lomake! :)

Viimeinen ilmoittautumispäivä: Ke 1.8.2018 klo 23:59 mennessä.

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Lähetämme laskun ilmoittautumisen yhteydessä.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Ilmoittautuminen ja lisätietoja:

Nimi: *
Nimi:
Puhelin: *
Puhelin:
Yhteydenottoni aihe: *
Haluan liittyä Amidan uutiskirjeeseen: *
Pidämme Sinut ajantasalla ajankohtaisista asioista!