Basic Body Awareness Terapia -työpaja:
KEHOTIETOISUUTTA JA LÄSNÄOLOA ARKEEN

BBAT

Eväitä elämälle -työpaja
9. kesäkuuta 2018 klo 10-12

Monelle voi herätä kysymys, että mitähän se Basic Body Awareness Therapy – eli BBAT – oikein mahtaa olla?

BBAT on kehittynyt vuosien saatossa 1960-luvulta alkaen, kun ranskalainen liiketerapeutti Dropsy lähti tutkimaan, millä keinoin voisi helpottaa omia selkäoireitaan. Dropsy kehitti menetelmää ja teoriaa, ja myöhemmin menetelmä levisi fysioterapeutti Roxendalin mukana Ruotsiin ja Norjaan. Roxendal teki aiheesta väitöskirjan vuonna 1985 ja jatkoi menetelmän kehittämistä.

BBAT on näyttöön perustuva fysioterapia menetelmä, jonka rakenne mahdollistaa sen käytön tutkimisessa sekä terapiassa. BBATissa keskitytään terveyttä edistäviin voimavaroihin, joita meillä jokaisella on. Jostain syystä ne voivat olla piilossa, emmekä syystä tai toisesta ota niitä käyttöömme. Yleensä tulemme tietoiseksi itsestämme, kun ”joku asia mättää” ja arki ei pelaa niin kuin ennen. Tällöin tasapaino ei säily elämässämme, ryhti saattaa muuttua, verenpaineessa tapahtua muutoksia ja niin edelleen.

Basic Body Awareness Terapiassa tavoitteena on kokonaisvaltaisesti parempi terveys ja liikkeen laatu. Kehotietoisuuden sekä luottamuksen lisääntyminen niin, että meillä on parempi kontakti itseemme. Opimme kuuntelemaan omia viestejämme ja tunteitamme, jotka voivat näkyä esimerkiksi lihasjännityksenä, hengityksen pidättämisenä, itsensä unohtamisena... Ajatuksena on myös tulla tietoiseksi omista tottumuksistamme, käyttäytymisestämme  sekä suhtautumisestamme erilaisiin asioihin.

BBATissa hyödynnämme liikemalleja. Teemme yksinkertaisia liikkeitä selinmakuulla, istuen ja seisten. Ihmettelemme kontaktia alustaan, pystyakselia, miten hengitys kulkee – onko se vapaata? OPPIMINEN TAPAHTUU LIIKKEESSÄ. Keskiössä on siis oman kehon kuuntelu, oivallukset, tietoisuus liikkeestä ja oma kokemus. Sekä se, että oppii tuntemaan myös rajanasa, ja sanomaan ”ei”, kun rajat meinaavat ylittyä.

Kurssilla käymme läpi BBATin harjoitteita, joissa yhdistyy neljä näkökulmaa:

  • Biomekaaninen, jossa kantavina voimina ovat luuranko, lihakset, hermot ja siitä syntyy liikkeen muoto.
  • Fysiologinen, jossa yhdistyvät hengitys, verenkierto, hormonitoiminta ja siitä syntyy liikkeen rytmi.
  • Psykologinen, jossa tarkastellaan energia suhdetta liikkeen kautta esim. kävelyssä.
  • Eksistentiaalinen, jossa tärkeintä on läsnäolo, olet tietoinen mitä sinussa tapahtuu.

 

Näistä kaikista yhteensä muodostuu LIIKKEEN LAATU, josta olemme kiinnostuneita ja jota ihmettelemme. Joskus myös vähemmän voi olla enemmän. Se, että kääntää yhden silmän sisään, ja toisen ulos.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan kokemuksellisesti BBAT menetelmään!

Kurssin ohjaa Amidan Päivi Ahonen, joka on BBAT-terapeutiksi valmistanut psykofyysiseen lähestymistapaan erikoistunut fysioterapeuttimme. Voit lukea lisää BBAT:ista klikkaamalla tästä.

HINNASTO

Early Bird: 20€
>>> Kun ilmoittautuu 3.6. mennessä.

Osallistuminen: 25€/20€
>>> Alennettu hinta työttömiltä, opiskelijoilta, kotivanhemmilta sekä eläkeläisiltä.

 

Ilmoittaudu tai kysy lisää täyttämällä alla oleva lomake:

Nimi *
Nimi