Resepti: Kaali-kesäkurpitsa-linssikeitto

Tätä linssikeittoa on mahdollista soveltaa aina jääkaapin sisällön mukaan. Tällä kertaa keitosta tuli alkukesän satokauden mukaan varhaiskaalin ja kesäkurpitsan sävyttämä. Kaikkien raaka-aineiden määrää voit itse muokata makusi ja tarpeesi mukaan.

Ainekset

3 dl punaisia linssejä
1 iso tai 2 kaksi pientä kesäkurpitsaa
½ pienestä varhaiskaalista
2dl kookosmaitoa
1-3 valkosipulin kynttä
1-3 cm tuoretta inkivääriä
1-2 kevätsipulia
½-1 tl kuminaa
suolaa
pippuria

Valmistus

  1. Aloita kaatamalla linssit tilavuudeltaan vähintään litran astiaan. Kaada linssien päälle vettä ja sekoita linssejä vedessä. Kaada tummunut vesi pois ja toista uudelleen niin usein, kun lisseistä irtoaa väriä veteen. Jätä lissit hetkeksi vielä veteen likoamaan. Tämän vaiheen voit tehdä jo esimerkiksi aamulla, jolloin lissit saavat liota kauemmin ja niistä irtoaa enemmän antiravinteita.

  2. Samalla kun huuhtelet linssejä, laita kattilaan kiehumaan 1½ litraa vettä. Lisää veteen pilkotut valkosipulin kynnet, raastettu inkivääri, kumina ja pippuri. Anna kiehua hetki, jolloin saat hyvän pohjaliemen.

  3. Samalla kun liemi kiehuu, pilko sipulit, kaali ja kesäkurpitsat.

  4. Huuhtele linssit vielä kertaalleen ja kaada kattilaan. Anna lissien pehmetä ensin 5-10 min.

  5. Lisää sitten kaali, kesäkurpitsat ja sipulit.

  6. Anna muhia, kunnes raaka-aineet pehmenevät.

  7. Lisää lopuksi kookosmaito ja suolaa maun mukaan.

  8. Soseuta sauvasekottimella tai tehosekottimella.

  9. Hengähdä hetki lautasesi ääressä ja nauti!