Fytoterapia ja yrttihoidot

Fytoterapian, eli kasvilääkinnän, juuret ovat perinteisessa kansanlääkinnässä, ajalta jolloin lääkkeet saatiin luonnosta. Moderni fytoterapia perustuu kuitenkin tieteelliseen tutkimukseen. Käytettävät kasvit ovat miedommasta päästä, eikä myrkyllisiä kasveja käytetä. Kasvien tunnistaminen onkin äärimmäisen tärkeää kasveja itselle kerättäessä.

Fytoterapian tavoitteena on edistää ja lisätä terveyttä sekä kehon ja mielen hyvinvointia, ja myös ennaltaehkäistä ja hoitaa erilaisia terveysongelmia muun hoidon tukena kasvien lääkinnällisiä ominaisuuksia hyödyntäen. Itse fytoterapeuttinen hoito voi vaihdella asiakkaasta ja hänen toiveistaan riippuen ihanasta rentouttavasta hemmotteluhoidosta aina spesifien terveyshaasteiden, kuten lievien ruoansulatusvaivojen, hoidon tukemiseen.

Fytoterapialla voidaan tukea mm.

 • Ruoansulatusvaivoja

 • Rentoutumista, helpottaa stressiä

 • Kiputilojen lievittymistä

 • Virtsatievaivoja

 • Naisten vaivoja, kuten kuukautiskipuja, vaihdevuosivaivoja

 • Kehon puhdistumista, ja sitä kautta lisätä energiaa ja elinvoimaa

 • Yleisvahvistaa ja tukea terveyttä ennaltaehkäisevästi

Hoitona voi olla esimerkiksi:

 • yrttihieronta

 • yrttinen jalkakylpy

 • yrttipakkaukset ja -kääreet

 • kukkaterapia

 • konsultaatio yrttien sisäiseen käyttöön turvallisesti sekä ravitsemusohjeet

Tärkeä on huomata, että fytoterapia ei korvaa vakavien terveysongelmien kohdalla lääketieteellistä hoitoa, mutta voi toimia hyvänä tukihoitona yleisen virkeyden ja yleiskunnon kohottamisessa, ja sitä kautta edistää toipumista. Luonnolla ja kasveilla on moninaisia keinoja edistää terveyttämme ja hyvinvointiamme!

Fytoterapiavastaanottoa Amidalla pitää fytoterapeuttiopiskelija Annina Uimonen. Hoidot toteutetaan oppilastyönä, mikä huomioidaan hoidon hinnassa. Annina opiskelee Frantsilan Luomuyrttitilan kaksivuotisessa diplomifytoterapeuttikoulutuksessa ensimmäistä vuottaan.

Hoitotilanne käytännössä:

Ensimmäisellä kerralla teemme alkuhaastattelun, jonka perusteella keskustelemme toiveistasi ja hoidontarpeestasi. Valitsemme Sinulle sopivat ulkoiset hoidot, jotka toteutamme. Hoidot ovat yleisesti myös hemmottelevia ja hyvin rentouttavia. Lopuksi keskustellemme myös siitä, miten voit hoitaa itseäsi kotioloissa, sisältäen myös yrttien sisäisen käytön konsultaation. Saat myös kupillisen lämmintä yrttiteetä tai raikkaan vesilasillisen, johon on lisätty sinulle sopivaa yrtti- tai kukkaterapeuttista uutetta.

Hoidon kesto on 60-90 min, ensimmäisellä kerralla aina 90 min alkuhaastattelun vuoksi.

Mikäli haluat vain hemmotella itseäsi lempeällä yrttihoidolla, keskustelemme toiveistasi jo ajanvarauksen yhteydessä! Tällöin hoidon kesto on 60 min.

Asiakkaan palautetta:

”Voin lämmöllä suositella Anninan fytoterapia-hoitoja. Sain rentoutua täysin yrttien hellässä huomassa sekä Anninan lempeässä läsnäolossa ja kosketuksessa.”

Varaa sinäkin aikasi fytoterapiaan tai yrttihoitoon Amidalle!

FYTOTERAPIA: 90 MINUUTTIA 75€
LEMPEÄ YRTTIHOITO: 60 MINUUTTIA 55€

HOIDOT TOTEUTETAAN OPPILASTYÖNÄ (sis AlV 24%)