Fytoterapia ja yrttihoidot

FYTOTERAPIA: 90 MINUUTTIA 75€
LEMPEÄ YRTTIHOITO: 60 MINUUTTIA 55€

Lue valmiista hoitokokonaisuuksista lisää selaamalla alaspäin.

HOIDOT TOTEUTETAAN OPPILASTYÖNÄ (sis AlV 24%)

Fytoterapian, eli kasvilääkinnän, juuret ovat perinteisessa kansanlääkinnässä, ajalta jolloin lääkkeet saatiin luonnosta. Moderni fytoterapia perustuu kuitenkin tieteelliseen tutkimukseen. Käytettävät kasvit ovat miedommasta päästä, eikä myrkyllisiä kasveja käytetä. Kasvien tunnistaminen onkin äärimmäisen tärkeää kasveja itselle kerättäessä.

Fytoterapian tavoitteena on edistää ja lisätä terveyttä sekä kehon ja mielen hyvinvointia, ja myös ennaltaehkäistä ja hoitaa erilaisia terveysongelmia muun hoidon tukena kasvien lääkinnällisiä ominaisuuksia hyödyntäen. Itse fytoterapeuttinen hoito voi vaihdella asiakkaasta ja hänen toiveistaan riippuen ihanasta rentouttavasta hemmotteluhoidosta aina spesifien terveyshaasteiden, kuten lievien ruoansulatusvaivojen, hoidon tukemiseen.

Fytoterapialla voidaan tukea mm.

 • Ruoansulatusvaivoja

 • Rentoutumista, helpottaa stressiä

 • Kiputilojen lievittymistä

 • Virtsatievaivoja

 • Naisten vaivoja, kuten kuukautiskipuja, vaihdevuosivaivoja

 • Kehon puhdistumista, ja sitä kautta lisätä energiaa ja elinvoimaa

 • Yleisvahvistaa ja tukea terveyttä ennaltaehkäisevästi

Hoito voi sisältää esimerkiksi:

 • yrttihieronta

 • yrttinen jalkakylpy

 • yrttipakkaukset ja -kääreet

 • suomalainen kukkaterapia

 • konsultaatio yrttien sisäiseen käyttöön turvallisesti sekä ravitsemusohjeet

Tärkeä on huomata, että fytoterapia ei korvaa vakavien terveysongelmien kohdalla lääketieteellistä hoitoa, mutta voi toimia hyvänä tukihoitona yleisen virkeyden ja yleiskunnon kohottamisessa, ja sitä kautta edistää toipumista. Luonnolla ja kasveilla on moninaisia keinoja edistää terveyttämme ja hyvinvointiamme!

Fytoterapiavastaanottoa Amidalla pitää fytoterapeuttiopiskelija Annina Uimonen. Hoidot toteutetaan oppilastyönä, mikä huomioidaan myös hoidon hinnassa. Annina opiskelee Frantsilan Luomuyrttitilan kaksivuotisessa diplomifytoterapeuttikoulutuksessa ensimmäistä vuottaan.

Hoitotilanne käytännössä:

Ensimmäisellä kerralla teemme alkuhaastattelun, jonka perusteella keskustelemme toiveistasi ja hoidontarpeestasi. Valitsemme Sinulle sopivat ulkoiset hoidot, jotka toteutamme. Hoidot ovat yleisesti myös hemmottelevia ja hyvin rentouttavia. Lopuksi keskustellemme myös siitä, miten voit hoitaa itseäsi kotioloissa, sisältäen myös yrttien sisäisen käytön konsultaation. Saat myös kupillisen lämmintä yrttiteetä tai raikkaan vesilasillisen, johon on lisätty sinulle sopivaa yrtti- tai kukkaterapeuttista uutetta.

Hoidon kesto on 60-90 min, ensimmäisellä kerralla aina 90 min alkuhaastattelun vuoksi.

Valmiit hoitokokonaisuudet:

Lempeän rentouttava yrttihoito 90min 75€

Sisältää lyhyen alkuhaastattelun, lämpimät yrttipakkaukset, jalkahieronnan, hierontaa/akupisteitä asiakkaan tarpeen mukaan sekä jalkakylvyn.

Yrttihieronta 60min 55€

Yrttihieronta, jossa hyödynnetään suomalaisista yrteistä tehtyjä hierontaöljyjä asiakkaan tarpeen mukaan. Hierontaotteet ovat lempeitä ja rentouttavia, ja niissä hyödynnetään myös akupainantaa.

Odottavan äidin lempeä hoito 60min 55€

Odottavan äidin hoidossa käytetään turvallisia otteita sekä hoitotuotteita tulevaa äitiä hemmotellen ja rentouttaen. Hoidon yhteyteen voidaan ottaa myös konsultaatiota raskausajan, synnytyksen sekä imetyksen tukemisesta turvallisesti kotimaisia yrttejä apuna käyttäen - tällöin aikaa varataan 90min (75€).

Asiakkaan palautetta:

”Voin lämmöllä suositella Anninan fytoterapia-hoitoja. Sain rentoutua täysin yrttien hellässä huomassa sekä Anninan lempeässä läsnäolossa ja kosketuksessa.”

Varaa sinäkin aikasi fytoterapiaan tai yrttihoitoon Amidalle!